dilluns, 21 d’abril del 2008

Risto Mejido publica el seu primer llibre


El paper de Risto Mejide al programa Operación Triunfo de Telecinco, va suposar la seva catapulta a la fama. El seu posat de jurat agre i sense pèls a la llengua el va convertir en un personatge d’allò mes mediàtic. Fins i tot a Buenafuente se’l parodiava. Els seus comentaris humiliants, sarcàstics directes i sense escrúpols dirigits tan als concursants, els professors i al personal del programa van deixar petjada. Avui Mejido, arrel de la seva polèmica, té tants admiradors com detractors, però el què era evident és que amb les seves intervencions l’audiència pujava com un ascensor.

Risto Mejido, publicista d’ofici, s’ha afegit al grup de personatges televisius que flirtegen amb una experiència literària, i publica El pensamiento negativo. Acierta mal y pensaràs, a l’editorial Espasa Calpe. Tal com ha advertit l’autor acabat de sortir de l’ou “la bona notícia és que aquest llibre no t’ajudarà en res i la dolenta és que és el que pretén”.

Risto ha tingut el detall de fer un resum pels lectors indecisos, deixant clar quin peu calça: “Explico uns quants fracassos sentimentals més, divago sense fonament per qüestions molt series que no hauria d’haver-me pres a la lleugera i em cago en tot allò que em molesta amb un estil pretensiosament provocador. Apa, ja podeu dir que us l’heu llegit”. L’autor no s’amaga de la seva mala llet, sinó que en fa ressò, tal com evidencia el capítol de Desagradecimientos on fa esment de “N, el chico que me pegaba en el parvuario. HP, el chico que me pegaba en primaria...”.

L’autor, que també tornarà a repetir com a jurat de Operación Triunfo, ha descrit com el llibre com la voluntat d’exercir “la virtut de no aprofundir en res i voler postular sobre qualsevol cosa, pura deformació professional”. Amb un primeríssim primer pla a la portada (idea seva i de l’editorial), segueix cultivant la seva imatge de polèmic.

Adjunto un vídeo d'una bona entrevista seva al programa del canal33, Silenci, on es pot observar ben clarament el seu tarannà.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Un nou producte cultural, una nova creació per guanyar audiència a un programa senzillament friki. Però és un dels tants que ha aconseguit publicar un llibre sense tema d'interés general ni particular, un dels que es puja al carro de la fama i la cultura (escriure un llibre no vol dir ser culte) i un dels que algun dia es convertiran en pols que s'emportarà el camí. Senzillament, "m'encanta" Risto Mejide i tot el que l'envolta a ell i als personatges que pugen tan ràpid com cauen al final del seu minut de glòria. Salut.