dimecres, 9 d’abril del 2008

The Hives presenten "The Black and White" en un Apolo ple de gom a gom


The Hives són un dels més clars exemple de com Suècia ha sabut vendre la seva música a la resta del món, imitant el model anglosaxó. A les seves exportacions musicals arreu del món cal afegir-hi bandes com Mando Diao, Entombed o Backyard Babies.

Quan es va saber que els suecs The Hives publicaven el seu nou disc The Black and White, que va sortir a la venda el passat 15 d’octubre de 2007, ja era d’entreveure que els portaria a presentar-lo per tot el planeta. La bona repercussió que ha tingut i el fet que molts l’englobin entre els 10 millors discs del 2007 no és perquè si.

Una de les cites més temptadores dels suecs dins la Península era ahir, dilluns 7 d’abril, a la Sala Apolo: les entrades s’havien esgotat un mes enrere. I no van decepcionar gens ni mica. Només d’observar-los es comprèn el perquè d’aquest nom per l’àlbum ja que sempre surten a l’escenari uniformats en blanc i negre. El quintet ha aconseguit la fama gràcies a la potent fórmula de mesclar el garage i el punk, amb contundents dosis de bones tornades.

Només cal que connectin les guitarres i veure l’explosiva posada en escena del cantant, tralla composada amb molt d’estil i gust, apte pels paladars de gust més pop com per estómacs de digestió mes punk. Amb la seva recepta remeten a un so que pot anar des dels garage rock de The Kinks fins al punk més accelerat de Ramones, i és així aconsegueixen fabricar autèntiques bombes de rellotgeria com el seu nou single Tick tick boom o la llegendària Hate to say I told you so, i, a la vegada, fer que sales com l’Apolo tremolin al ritme de les seves cançons.

Pels qui no vam poder acudir a la cita d’ahir, hi ha la possibilitat d’una segona oportunitat, ja que la seva actuació ja està confirmada pel FIB Heineken 2008, que serà el 17, 18, 19 i 20 de juliol.



1 comentari:

Imagina ha dit...

Hola! Felicitats pel blog, l'he estat mirant i és molt interessant. N'he fet un petit comentari al meu, esclacapalcel.blogspot.com.

Salut!