dimecres, 14 de maig del 2008

Juliette Lewis sedueix Girona amb el seu rock and roll


Aquest divendres l'actriu i cantant JULIETTE LEWIS va visitar la sala Mirona (Salt, Girona) amb la seva banda THE LICKS en el què va ser l'únic concert a Catalunya. Sens dubte, es tractava d'un dels plats forts de la temporada.

La banda, que es mou entre el garage punk i l’indie rock està formada per Juliette Lewis (veu), Todd Morse (Guitarra), Jason Womack (baix) i Ed David (bateria) . La sala es va acabar d'omplir just després que acabessin els grups teloners. La mediàtica Juliette, actriu reconvertida a rockera va fer un directe explosiu incloent temes dels seus 3 treballs: l’EP "Like a Bolt of Lightning", I els LP’S: "You’re speaking My language" (2005) i "Four on the Floor" , que va comptar amb la presència de Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) a la bateria durant la gravació.
Els moviments contundents però sensuals amb els quals es movia la cantant van deleitar el públic de La Mirona, demostrant que el seu pas de la pantalla als escenaris no era un simple capritx. L'actriu va començar xuclant el polze de Robert de Niro quan era ben joveneta -mítica escena de El cabo del miedo, Martin Scorsese, 1991-, i des del 2003 Juliette no enganya a ningú i el seu paper de noia dura del rock se’l creu i l’interpreta amb convicció.


La seva música no és innovadora ni tampoc original. Es tracta del Punk-rock de sempre mesclat amb el morbo i l'actitud de Juliette Lewis, que és el que manté el públic escalfat i la gira viva. La gira va ser encetada el 2006, just després d'editar-se Four on the floor, el segon disc amb The Licks.

Però el fet és que tan Juliette com la banda no amaguen el seu estil; a la Mirona van pujar una vegada més damunt l'escenari per tocar punk-rock sense imaginació però de la manera més apassionada, al més pur estil dels Stooges d'Iggy Pop o Ramones, recuperant aquell so claveguera de l'underground dels setanta. I és que és el què contenen els seus àlbums. És aquest rock brut i repetitiu de guitarra atrotinada digne de museu. No obstant això, el fet és que la moda del look desperdigat dels setanta torna a estar a l'ordre del dia. I amb això, Juliette Lewis & The Licks fan tremolar els escenaris lliurant-se al màxim al ritme del seu rock salvatge. Aquest divendres La Mirona no va ser una excepció.





1 comentari:

Ma.Ri.Na. ha dit...

Interessants comentaris musicals... Juliette Lewis, The Hives, The Cure... :)

Seguiré visitant-te!

Ma.Ri.Na.