dimecres, 21 de maig del 2008

The Sonics a Europa per primera vegada


La mítica banda de garage, The Sonics, torna als escenaris després de més de 30 anys de silenci. Però el més miraculós és que trepitjaran la Europa continental per primera vegada. La cita a Barcelona serà al Primavera Sound, el retrobament per excel·lència dels grups novells i veterans.

El juny de l’any passat es van reeditar dos discos d’aquesta banda dels seixanta "Here are the Sonics" (1965) i "Boom" (1966). The Sonics és una d’aquelles bandes que en la seva època va ser poc reconeguda, però que avui en dia és una banda de culte. La seva música es podria etiquetar com rock alternatiu de l’època, unes dècades avançats al seu temps.

Autors de temes brutals com "The Witch", "Cinderella" o la millor versió de "Louie Louie" que s'ha fet mai, els Sonics encara tenen fidels seguidors en l'actualitat, com el guitarra de Franz Ferdinand, Nick McCarthy, que sovint es deixa veure en les seves actuacions amb una samarreta de la portada del disc de The Sonics, “Boom”.

Així doncs, The Sonics és una excusa més per assistir al Primavera Sound i poder gaudir d’aquest garage contundent, amb una bateria energètica i la característica veu estrident i cridanera. Mai vist a Europa.