dimarts, 26 de febrer del 2008

L'esperat retorn de Portishead, un dels plats forts del Primavera Sound '08


L’Estrella Damm Primavera Sound es va acostant a poc a poc i cada cop el tenim mes a prop. L’edició del 2008, que se celebrarà del 29 al 31 de maig, cada cop gaudeix de més artistes confirmats, actualment ja són més d’un centenar.

Sens dubte el plat fort d’aquest any és el retorn de Portishead, que tornen a visitar el nostre país després de més d’una dècada d’absència. L’actuació del trio de Bristol guanya importància si es té en compte que serà l’única aparició en territori nacional. Segurament per això, el grup de Beth Gibbons i Geoff Barrow oferirà dues actuacions a l’Estrella Damm Primavera Sound ’08, una d’elles en un dels escenaris principals i la segona a l'Auditori del Parc Del Fòrum durant un altre dels dies del festival.

Cal destacar també l’actuació especial de Public Enemy, que interpretaran íntegrament el seu treball It Takes a Nation of Millions to Hold us Back, disc de referència dels de Nova York. El festival també serà testimoni del retorn als escenaris de Young Marble Giants, que amb un sol disc s'han convertit en grup de culte o Mary Weiss, que va ser cantant de The Shangri-Las.

En definitiva són molts els noms de l’escena alternativa que faran de la vuitena edició del Primavera Sound un punt d’atracció pels amants de la música. Alguns dels noms més coneguts que sonaran al festival son Sebadoh (el seu líder, Low Barlow, també tocarà amb la seva altra banda Dinosaur Jr.), Tindersticks, Rufus Wainwright o Bishop Allen, entre molts altres. Pel què fa als grups nacionals, destaquen Grande-Marlaska, El Guincho, o El Vórtice.

Deixant de banda el cartell, el festival demostrarà que continua estenent-se per tot Barcelona en aquesta vuitena edició, una ciutat on, sens dubte, s’hi sent molt còmode. Després de consolidar-se a l’espai del Fòrum, el festival seguirà realitzant acutacions gratuïtes al metro, als parcs i en altres espais públics de la ciutat en horari diürn. També cal destacar els concerts previs, que s'agrupen sota l'etiqueta "Primavera als clubs", que a més de desenvolupar-se a les sales habituals, l'Apolo i la [2], s'hi afegeix també la sala Sidecar.

Tanmateix, entre les activitats paral·leles que es preveuen per aquesta vuitena edició, hi ha una fira discogràfica, un escenari per als més petits i una ràdio del festival que funciona 24 hores. L’Estrella Damm Primavera Sound ’08 comença a treure el cap, i cada any llueix un pentinat més atractiu.