dimecres, 20 de febrer del 2008

Bankrobber celebra el seu 6è aniversari a l'Apolo


Bankrobber Brainstorming!!

Aquest passat dissabte 16 de febrer, el segell discogràfic català Bankrobber va convocar tots els seus seguidors en una suculent cita musical a la Sala Apolo de Barcelona. El minifestival del segell aquest any portava per nom Bankrobber Brainstorming, i una vegada més els artistes principals de la discogràfica anaven passant l’escenari de l’Apolo amb l’objectiu d'agraïr als seguidors el seu suport al llarg de l'any, i també per estendre la mà als qui encara no han escoltat els grups del segell exposant-los tot el seu catàleg amb màxima frescor. L’excusa era el seu 6è aniversari i, com a regal, l’entrada gratuïta. A més a més, es premiava la puntualitat amb un CD d’un recull de cançons de tots els artistes de Bankrobber per les primeres 300 persones que arribessin.

La sala s’anava omplint mentre va començar la primera de les actuacions de la nit. La vetllada tenia el poeta Josep Pedrals de mestre cerimònies que anava presentant cada banda amb el seu peculiar humor. Els encarregats de trencar el gel van ser Tarannà, l’últim fitxatge del segell. La banda va oferir al públic amb un tastet del seu recent debut “Senyals de vida”, i demostrant que recuperen l'esperit de l'Ona Laietana, amb una alenada d'aromes jazz transitant pels camins més insospitats, fins i tot amb algunes gotes de poesia.

Els segons en tocar van ser Mazoni, una de les perles de Bankrobber. Per tal de fer més especial l’event, el seu concert es va simplificar en una versió de “Sister Ray” de la Velvet Unerground. Jaume Pla i companyia van emular el mític grup novaiorquès tocant d'un dels seus temes més paranoics, carregat de detalls durant més de 20 minuts. Una de les anècdotes de l’actuació va ser la performance en la qual tots els músics del grup van menjar-se un plàtan en plena efervescència de la cançó, homenatjant així la banda, en motiu del disseny de la seva portada de disc més famosa, dissenyada per Andy Warhol, on hi apareix aquesta fruita.

Després de tres anys de mutacions i intercanvis amb altres músics, el tercer artista de la nit, Guillamino, va tornar a fer de Guillamino. Durant el seu concert va recuperar algunes cançons que feia molt temps que no tocava en viu, com alguns dels temes presents al “Somnis de Llop”. També va presentar alguns temes del seu pròxim disc que encara s’està fermentant, el tercer en solitari, "Les minves de gener".

Poc després va arribar el torn de El Chico Con La Espina En El Costado, que va presentar noves cançons d’un disc que està previst per la pròxima tardor. No obstant això les cançons més emblemàtiques de "Sol y sombra" i "Tú rompió mi corazón", discos que ha fet girar per tota Espanya al llarg de 2007. Durant l’actuació, Rubén Pozo va tenir convidarats a l'escenari amb qui ja havia col·laborat ocasionalment, com per exemple Pantanito.

Finalment, la vetllada va acabar amb l’actuació de Sanjosex, un dels artistes més consolidats del segell, possiblement el més mediàtic, sobretot a partir del seu darrer “Temps i rellotge”. Durant l’actuació es va fer evident que en aquests moments estàn lluny de repetir les cançons tal com surten al disc, sinó que estàn explorant nous camins, evitant la rutina. Per això el cantautor va titllar el seu concert d’experimental.

En definitiva doncs, Bankrobber va demostrar dissabte passat quin és el secret per el triomf de l’independència. Apostant per un catàleg amb pocs artistes, però de qualitat, s’han consolidat com un dels segells amb major projecció futura del país.
Més info a: www.bankrobber.net o www.myspace.com/bankrobber. Vídeo final de l'edició del 2007.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon escrit pakitoOou


lluís